Boeing hilineb järjekordse lennukiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 787 Dreamliner
Boeing 787 Dreamliner Foto: AFP / Scanpix

Boeing ärritas oma kliente järjekordse lennuki hilinemisega, seekord minnakse ajagraafikust üle kuulsa 747 hiigellennuki uuendatud versiooniga.

Boeing teatas, et transpordilennuki 747-8 esmatarnetest, mis niigi aasta aega veninud on, saab asja alles 2011. aasta keskpaigas.

Seega peavad Luksemburgi firma Cargolux ja Jaapani Nippon Cargo Airlines, mis pikisilmi oma 747-8 lennukeid ootavad ja neid aasta lõpuks näha lootsid, veelgi kannatlikkust varuma.

«Me oleme ülimalt pettunud,» ütles Cargoluxi finantsjuht David Arendt, kes on uusi lennukeid tellinud 13 tükki.

«Meile endale tuleb sellest viivitusest palju pahandust ja segadust, kuna me oleme oma vanade lennukite müügi juba kokku leppinud,» ütles ta.

«Kolm lennukit tuleb mul tuleva aasta esimeses kvartalis uutele omanikele üle anda, nii et meie oma võimsus kannatab,» lisas Arendt. «Me ei saa ju öelda oma klientidele, et oodake palun, kuna Boeing lõpuks oma asjadega ühele poole saab. Nii et tegelikult on meil jama kaelas.»

Tarnete viibimiste puhul tuleb mõnikord juttu ka hüvitistest ja kompensatsioonidest, kuid Arendt keeldus avaldamast, kas see ka Boeinguga kõne alla tuleb.

Boeingu sõnutsi tuleneb viivitus teatud lennutingimustel tekkivast madalsagedusega vibratsioonist. Konstruktsiooni muuta polevat vajadust, kuid sertifikaatide saamine lükkub edasi.

Alles paar nädalat tagasi teatas USA lennukitootja edasistest viivitustest 787 Dreamlineriga, mis niigi pikalt üle aja on läinud.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles