Olerex Lukoili ostust: viie aasta plaanid saab kohe ellu viia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerex
Olerex Foto: Marko Saarm / Sakala

Lukoili ostmine oli sedavõrd hea tehing, et võimaldab viie aasta plaanid ellu viia kohe ning oli piisavalt atraktiivne ka laenuandjatele, ütles Olerexi aktsionär Antti Moppel. 

Olerexi pikaajaline strateegia on kasvada Eesti suurimaks kütusefirmaks. Selleks oli kaks võimalust – kasvamine või konkurendi ostmine. «Lukoili võrgustik sobis meile väga hästi paljude asjaolude tõttu: näiteks jaamade asukohad, rõhuasetus teenindusjaamadele, mitte automaattanklatele, stabiilne kliendibaas ja tugev tanklakaupluse kontseptsioon,» sõnas Moppel, kelle sõnul oli Lukoil parim ülevõtuobjekt.

See võimaldab viieks aastaks plaanitud laienemisplaani ellu viia kohe. Lukoili sümboolika jääb tanklatele veel aastaks.

Ta usub, et see sunnib senisest enam pingutama ka teisi turuosalisi, kes hakkavad enda tegevust üle vaatama. «See kõik mõjub tarbijatele hästi, sest nende usalduse võitmise nimel pingutavad kõik turuosalised veelgi rohkem,» ütles ta.

Tanklavõrku muuta esialgu pole plaanis, vaid see jäetakse klientide otsustada.

Ostuhinda Moppel avaldada ei saanud. Raha tuli omafinantseeringu ja krediidi kombinatsioonist. «Ühendatud võrgu ühinemisjärgsed finantsprognoosid olid sedavõrd head, et mitmed finantsasutused olid tehingu finantseerimisest huvitatud,» ütles Moppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles