Neli nippi edukaks tööle kandideerimiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus.
Töövestlus. Foto: SCANPIX

Entrepreneur.com jagab nelja lihtsat nippi, millega suurendada oma šansse uuele tööle kandideerimisel.

Loe töökuulutus hoolikalt läbi

Mida täpselt tööandja  või personalijuht edukalt kandidaadilt ootab? Millised oskused, kogemused ja kraadid on nimetatud kohustuslikena? Millised on aga soovituslikud?

Kui sa ei vasta kõigile kohustuslikele nõuetele või suuremale osale neist, on üsna kaheldav, kas sa üldse intervjuuvooru pääsed. Sul võib olla küll mõni uhke kõrgkoolidiplom, kuid kui sul puudub reaalne nõutav töökogemus vajalikul alal, siis pole sellest diplomist suurt kasu.

Säti oma CV töökohaga vastavusse

Kui sa oled tõsiselt mingist töökohast huvitatud, tasub CV ümberkirjutamine vaeva ära. Esile tuleks tõsta neid kogemusi ja oskusi, mis on just sinu soovitud töökoha jaoks olulised. Tööandjad võivad sinu CV lugemisele kulutada vaid paar sekundit, seega iga kirjasolev rida peab neile huvi pakkuma.

Kindlasti tuleks iga töökoha puhul muuta oma eesmärkide sõnastus. Ära väida, et su eesmärgiks on leida turundusalast tööd, kui kandideerid kontorijuhiks, jne. Samuti, kui sul on mingi spetsiifiline kraad või kogemus, mida töökuulutuses on ka eraldi nõutud, tuleks see CVs selgelt nähtavaks teha.

Säti oma kaaskiri töökohaga sobivaks

Juhul kui sinu CV jääb tööandjale või personalijuhile silma, loevad nad järgmise sammuna tavaliselt läbi ka sinu kaaskirja. Kaaskiri on võimaluseks näidata oma isikupära ning teha oma potentsiaalsele tööandjale puust ja punaseks selgeks, miks just sina oled tema poolt pakutavale tökohale parim kandidaat. Kasuta seda võimalust.

Vii oma kaaskiri tööpakkumisega vastavusse ning näita selle sisus üles selget huvi tööandja, ettevõtte ja konkreetse ametikoha vastu. Hoidu klassikalistest vigadest: kaaskirja saatmine valele inimesele, valele ettevõttele, vale ametikohta nimetades, jne.

Mine arvutist eemale

Paljud kandidaadid veedavad tunde internetiportaalides tööd otsides. Samas näitab statistika, et oluline osa töökohtadest leitakse tutvuste ja võrgustike kaudu. Räägi inimestega, kuula maad. Selleks, et oma šansse suurendada, mine joo kohvi või söö lõunat oma ärikontaktide, sõprade ja tuttavatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles