Kaheksa süütut tähemärki, mis Skype’i kokku jooksutavad

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype
Skype Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Maailma populaarseima sõnumivahetusprogrammi Skype’i kasutajad on avastanud kaheksast tähemärgist koosneva sõnumi, mis programmi kindlalt kokku jooksutab. Skype on asunud viga parandama.

Piisab, kui kirjutada sõnumisse ilma tühikuteta http://: ja rakendus keeldub edasi töötamast. Sama juhtub siis, kui sama sisuga sõnum on kasutaja kirjavahetuse ajaloos – sel juhul ei saa programmi enam ka avada.

Viga on tuvastatud nii Window’i, Androidi kui iOS’i platvormidel, kuid seda ei esine Mac’i kasutajatel ja Windows8 Metro-rakenduses.

Skype’i kasutajate kommuuni foorumi liikmete sõnul ei aita hiljem ka vestluste ajaloo kustutamine, kuna Skype’i vestlused on talletatud nende serveritele. Aitab vaid see, kui sõnumi saatja selle ise on ära kustutanud ja selle saaja Skype’i varasema versiooni omandab.

Skype on viga täna tunnistanud. «Oleme probleemist teadlikud ja töötame selle parandamise nimel,“ teatas Skype’i pressiesindaja VenturBeat’ile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles