Neste: Olerexi ja Lukoili tanklad konkureerivad praegu mitmel pool

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Kohv.
Ivar Kohv. Foto: Neste

Neste Eesti ASi peadirektori Ivar Kohvi sõnul asuvad mitmed Olerexi ja Lukoili tanklad lähestikku ja «söövad» olemasolevaid müügimahtusid.

«Suurim tanklate arv ei tähenda antud juhul veel turuliidri staatust ja taoliste ühinemiste puhul ei ole 1+1 kunagi 2. Siin ollakse mitmel puhul silmitsi olukorraga, kus ostetud jaamad asuvad olemasolevate jaamade läheduses ja need «söövad» olemasolevaid müügimahtusid, ütles Kohv BNSile.

Ta lisas, et efektiivsuse näitajaid see kindlasti ei paranda.

Kohv möönis, et Eesti kütuseturu esikolmikus läheb rebimine kahtlemata tihedamaks ja lähiaastad näitavad, kuidas jõujooned jaotuvad.

Neste plaane ostutehing ei mõjuta ja ettevõte jätkab Kohvi sõnul oma strateegia elluviimist.

Kolmapäeval teatas Olerex, et OAO Lukoil varahaldusfirma Lukoil European Holdings BV kaudu ja Olerex varahaldusfirma Aqua Marina AS kaudu sõlmisid ostu-müügilepingu, millega Olerex omandab 100 protsenti Lukoil Eesti AS aktsiatest.

Pärast Luikoili Eesti tanklate ostutehingu lõpuleviimist saab Olerexist suurim tanklakett Eestis; ettevõte opereeriks siis kokku 87 jaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles