Saudi Araabia naftaministri hinnangul OPECi strateegia töötab

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia naftaminister Ali al-Naimi.
Saudi Araabia naftaminister Ali al-Naimi. Foto: SCANPIX

Naftat eksportivate riikide organisatsiooni OPEC strateegia tootmismahtude säilitamise kohta töötab, ütles Saudi Araabia naftaminister Ali al-Naimi esmaspäeval Viini saabudes.

OPEC, mis on kiivalt kaitsnud oma turuosa USA kildanaftabuumi ajal, koguneb sel nädalal Viini, kust ei oodata samuti tootmise vähendamise otsust.

«Vastus on jah. Turg on stabiliseerumas. Te ju näete, et ma pole pinges, vaid rõõmus,» naljatas minister ajakirjanike küsimustele vastates.

OPEC-i 12 liikmesriiki toodab umbes 30 protsenti maailma naftast.

Naftakartelli juhtriik Saudi Araabia on seni kindlalt vastu olnud tootmise vähendamisele, kuigi naftahind maailmas on madal. Madala naftahinna tõttu raskustes Iraan ja Venezuela on nõudnud tootmise vähendamist, mis aitaks kaasa naftahinna tõusule.

Tõenäoliselt jätkab OPEC 30 miljoni barreli suuruse päevatoodanguga, et hoida oma turuosa. USA kildanaftatootmise kasv on peatunud ja naftahind on veebruarist peale tõusnud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles