Kreeka pinged kasvavad: mõlemal poolel on oma reformiplaan

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras
Alexis Tsipras Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Pinged Kreeka tuleviku üle kasvavad peale seda, kui hellenite peaminister Alexis Tsipras esitas oma «järeleandlikuma» reformikava. Ent uue reformikava on valmis saanud ka võlausaldajad.

Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsselbloem sõnas, et osapooled on endiselt kaugel kokkuleppest. Tema sõnul ei ole Kreeka suhtes leebumist oodata. «Ei ole õige mõelda, et me kohtume poolel teel,» sõnas rahandusminiter, vahendas Bloomberg.

Oma plaani on esitanud ka Kreeka, mille peaministri sõnul on tegu senisest järeleandlikuma reformikavaga. Kuigi osades asjades on kokkuleppele saadud, on erandiks näiteks maksud ja tööturu reformid. 

Kreeka keskpanga juht Yannis Stournaras sõnas, et Kreeka ei peaks makse tõstma, ent võiks loobuda mõningaist maksuerisustest. Tema sõnul peaks olema tulevane eelarveülejääk senisest jätkusuutlikum ning selle eest võiks Kreeka teha senisest suuremaid struktuurseid reforme.

Kuigi Kreeka ütleb, et ta suudab reedel tuleva tagasimakse ära teha, on too selle kuu tagasimakseist kõige väiksem.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles