Apple'i kodujuhtimise seadmed hakkavad lõpuks turule jõudma

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elgato Eve nimeline seadme, mis saab osaks Apple'i kodujuhtimise süsteemist.
Elgato Eve nimeline seadme, mis saab osaks Apple'i kodujuhtimise süsteemist. Foto: TechnCrunch

Apple'i kodujuhtimise süsteemiga HomeKit ühilduvad esimesed seadmed hakkavad lõpuks tarbijateni jõudma.

Apple'i kasutajate jaoks tähendab see, et iOS'i seadmetes saab Siri nimelist teenust kasutades asuda jälgima või juhtima valgusteid, sensoreid, termomeetreid, konditsioneere ja paljut muud kodus leiduvat, vahendab TechnCrunch.

Üks valminud seadmetest kannab nime Elgato Eve ja see on sensorite kogum, mis jälgib nii siseruumide õhu kvaliteeti, temperatuuri ja niiskust kui ilmanäitajaid väljas. Lisaks saab kontrollida uste ja akende suletust ning energiatarbijaid sisse ja välja lülitada. Seda kõike Apple TV abil ka kodust eemal olles.

Valminud on ka ecobee3-nimeline raudvara, mille siseruumide kliimat jälgivate mitmete sensorite andmete abil on võimalik paljude seadmete tööd kontrollida samaaegselt.

Lutron Caséta Smart Bridge'i nimeline seade on mõeldud kontrollimaks valgustite tööd soovitud ruumis ning neid ka häälkäskluste abil välja lülitada.

Insteon Hubi nimeline seade lubab HomeKiti abil kontrollida aga Insteoni enda toodetud seadmeid, näiteks LED-valgusteid, termomeetrid, kaameraid jms.

Koduste seadmete tootja iHome on valmis saanud pistiku iSP5, mille vahendusel elektrivõrguga ühendatud saab HomeKiti abil sisse ja välja lülitada.

Kõik need seadmed on eelkõige juhitavad koduse WiFi võrgu sees oleva Apple'i seadme abil, kuid Apple TV 3. versioonist alates ka väljaspoolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles