Ecofin kaalub maksu kehtestamist pankadele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga president Jean Claude Trichet.
Euroopa Keskpanga president Jean Claude Trichet. Foto: SCANPIX

Ecofini kohtumisel Brüsselis arutasid ELi rahandusministrid muu hulgas ka Euroopa pankadele tulevaste kriiside pehmendamiseks lõivunõude või maksu kehtestamise küsimust.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles, et lõiv läheks stabiliseerimisfondi, mitte üldisesse eelarvesse, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Teise variandina kaalutakse finantstehingutele maksu kehtestamist, mis võib aga tähendada, et tehinguid hakatakse tegema väljaspool Euroopat.

Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet möönis, et finantstehingute maksustamisel on palju puudusi nii majanduslikult, rahanduslikult kui ka tehnilise teostuse poolest. Lisaks tuleks see maks automaatselt sisse viia absoluutselt igal pool maailmas, mistõttu tuleks see teema ennekõike üles tõsta tippkohtumistel maailma erinevaid riike koondavate ühendustega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles