Skandinaavia suurpank taandub Venemaalt

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea peakorter Stockholmis.
Nordea peakorter Stockholmis. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Sweden

Putini režiimi vastaseid sanktsioone täitev Skandinaavia suurim pank Nordea sulgeb Venemaa regioonides kliente teenindavad kontorid, jättes esindused avatuks vaid Moskvas ja Peterburis, teatas Interfaks.

Venemaa pankade reitingus aktiivide suuruse järgi 21. kohal asuv Nordea filiaal Samaaras teenindab kliente kuni 24. juulini. Uksed panevad kinni samuti filiaalid Rostovis ja Jekaterinburgis, kuid tähtaega pole pank seni avaldanud. Nordea kolme regionaalse filiaali alla kuuluvad samuti teenindussaalid Volgogradis, Voronežis, Tšeljabinskis ja Pensas.

Kõik suletavate filiaalide teeninduses olevad arved viiakse Moskva kontori alluvusse ning juuli keskpaigaks avaldatakse nende pankade nimekiri, kelle kaudu saavad kliendid oma laenumakseid tasuda ilma teenustasuta.

Samas soovitab Nordea oma Venemaa klientidel liituda uudse online-panga teenusega, mille kaudu on võimalik vaadata, kui palju on arvel raha ja samuti teha avaldus laenu ennetähtaegseks kustutamiseks, kirjutas Interfaks.

Mullu sügisel keeldus Nordea teenindamast Boris Rotenbergi poja Romani hotellifirma Langvik Congress Wellness arveid. Putini lähikondlased Rotenbergid pandi sanktsioonide alla Ukraina-vastasele agressioonile kaasaaitamise pärast. Samuti sulges pank augustis 50-protsendiliselt Venemaa laevaehituskompaniile kuuluva Arctech Helsinki Shipyar kontod. Selline otsus tähendas samuti loobumist Venemaa Sovkomfloti tellitud mitmekasutuslike jäälõhkujate ehitamise finantseerimisest. Jäälõhkujad telliti Sahhalini nafta- ja gaasileiukohtade teenindamiseks. Ameerika Ühendriigid pani Laevaehituskompanii sanktsioonide alla ning selles riigis tegutsev Nordea oli sunnitud keelule alluma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles