Miljardärist investor: parimatel ettevõtjatel on just see üks omadus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi kaasasutaja Travis Kalanick
Uberi kaasasutaja Travis Kalanick Foto: SCANPIX

Miljardärist investori Chris Sacca sõnul on kõik parimad ettevõtjad suurepärased kuulajad, kirjutab Business Insider.

Oma väite tõestuseks tõi Sacca kaks näidet väga erineva iseloomuga juhtidest. Kui transpordirakenduse Uber tegevjuht Travis Kalanick on tuntud oma agressiivsuse ning avameelsuse poolest, siis Twitteri kaasasutaja Ev Williams on pigem vaikne ning hoidub rambivalgusest. Esmapilgul väga erinevad ettevõtjad jagavad mõlemaga tihedat koostööd teinud riskikapitalisti  Sacca sõnul aga ühte üliolulist ühist omadust - nad pühenduvad inimeste kuulamisele.

«Ma ei mõtle selle all ainult igapäevavestlusi. Ei, nad teevad väga palju pingutusi, et neid huvitavaid inimesi intervjueerida ja nende arvamusi teada saada ning analüüsida,» selgitas Sacca.

Näiteks on Ev Williamsil alati kaasas märkmik, kuhu ta märgib üles olulisemad sündmused, arvamused ja vestluste käigus sündinud ideed.

Kalanick aga soovib Sacca sõnul kuulamise abil kindlustada oma eeliseid, teades, milliseid arvamusi või teadmisi tema vestluspartnerid mingitel teemadel omavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles