Transpordi Ametiühing kontrollib bussijuhtidele palga maksmist

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tabas reisijaid vedanud bussi roolist purjus juhi.
Politsei tabas reisijaid vedanud bussi roolist purjus juhi. Foto: SCANPIX

Transpordi Ametiühing asub kontrollima värske bussijuhtide sektorilepingu täitmist ning seda, kas tööandjad on rakendanud lepingust tulenevaid töötasu numbreid ja need ka korrektselt välja maksavad.

«Tuletame kõigile bussijuhtidele ja tööandjatele meelde, et alates 1. aprillist kehtib uus sektorilepe, millega kõigi täiskohaga töötavate Eesti bussijuhtide miinimumkuupalk peab olema vähemalt 800 eurot ja minimaalne tunnitasu 3,20 eurot,» sõnas Transpordi Ametiühingu bussijuhtide sektsiooni koordinaator Aare Kübarsepp.

Ta lisas, et kontrolli käigus ilmsiks tulnud rikkumised edastab ametiühing ka oma koostööpartneritele tööinspektsioonile ja maanteeametile ning kutsub üles kõiki bussijuhte, kellele pole töötasu korrektselt välja makstud, sellest ka ametiühingule teada andma.

Autoettevõtete Liit ja Transpordi Ametiühing allkirjastasid värske üldtöökokkuleppe märtsi lõpus ja sellega tõusis 1. aprillist Eesti bussijuhtide miinimumkuupalk 14,3 protsenti. Lisatasusid sisaldav kuupalk tõusis vähemalt 800 eurole ning põhitunnitasu 3,20 eurole.

Möödunud neljapäeval toimus ka ametiühingu bussijuhtide koosolek, kus arutati läbirääkimisi 2016. aasta palkade osas ning otsustati põhirõhk suunata põhitunnitöötasu tõusule, et tunni- ja kuupalk omavahel paremini proportsioonis oleksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles