Huvi mündivahetuse vastu on olnud leige

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tänasest saab pankades münte tasuta arvele panna, kuid huvi selle vastu on olnud tagasihoidlik.

«Münte on täna vahetatud väga tagasihoidlikus koguses,» ütles Nordea kommunikatsioonijuht Jane-Liina Liiv ERRi uudisteportaalile. Liiv avaldas lootust, et kampaania hoogustub pigem järgmistel nädalatel.

SEB kommunikatsioonijuhi Silver Vohu sõnul on huvi tasuta müntide vahetamise vastu olnud tavapärasest küll suurem, kuid samas võimaldaks mündimasinate võimsus vastu võtta kordi suuremaid koguseid.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask teatas, et hetkel on näha, et klientide aktiivsus ei ole kindlasti veel tipus.«Aga aktiviseerumine on juba toimunud ning selle üle on meil vaid rõõm. Täna nägime, et rohkem on aktiivsed Tallinna ning Tartu inimesed, mida oli ka oodata, teistes kohtades ollakse tagasihoidlikumad,» ütles Siilivask.

«Arvestades oodatavalt tagasitoodavaid münte ning Swedbanki turuosa võiks oodata, et meile tuleb kokku krooni münte vähemalt 250-300 tonni. Selle mahuga toime tulemiseks soetas Swedbank hulga uusi iseteenindavaid mündilugemismasinaid, mis teeb klientidele müntide kontole viimise oluliselt mugavamaks,» sõnas Siilivask.

Iseteenindavad mündimasinad leiab 43st Swedbanki kontorist ehk masinad on olemas kõikides suuremates kontorites.

Swedbank palub oma klientidel vaadata panka toodavad mündid kriitilise pilguga üle ning sortida välja kõik mündid, mis võivad tekitada tõrkeid masinas nagu näiteks välismaa mündid, deformeerunud või tugevalt määrdunud mündi jne. Samuti võiks lapsevanemad üle vaadata oma laste mündikogud enne panka toomist. Pank on juba leidnud masinast nööpe, haaknõelu, mutreid jne, mis võivad masina tööd kahjustada.

Kampaania algatanud pangaliit teatas, et täpset statistikat neil täna vahetatud sentide ja müntide kohta veel pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles