Ameeriklanna viskas prügimäele 200 000 dollarit väärt Apple I arvuti

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple I arvuti. Pilt on illustratiivne.
Apple I arvuti. Pilt on illustratiivne. Foto: businessinsider.com

Silicon Valley prügimäe operaator otsib taga naist, kes viskas kogemata ära hirmvana ja seega kollektsionääridele suurt huvi pakkuva Apple'i arvuti.

Kompuuter juhtus olema kastides, mille naine oma abikaasa surma järel garaaži koristades prügiks tunnistas. Mõned nädalad hiljem avasid prügimäe töötajad kastid ja avastasid sellest ei midagi muud kui Apple I arvuti, ütles Clean Bay Area nimelise ettevõtte juht Victor Gichun Business Insideri teatel.

 Väljaanne The San Jose Mercury News teatas, et tegemist on ühega kõigest 200-st esimese generatsiooni lauaarvutitest, mille Steve Jobs, Steve Wozniak ja Ron Wayne aastal 1976 kokku panid.

 «Me tõesti suutnud uskuda oma silmi. Arvasime, et see on võltsing,» ütles Gichun.

 Prügiettevõttel õnnestus arvuti 200 000 dollariga ühele erakollektsionäärile maha müüa ning kuna pool sellest tuleb firma tavade kohaselt anda algsele omanikule, otsibki ettevõte nüüd müstilist vanaprouat taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles