Malaysia Airlines on sisuliselt pankrotis ja koondab

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlinesi Boeing 777-200ER.
Malaysia Airlinesi Boeing 777-200ER. Foto: SCANPIX

Malaysia Airlines on sisuliselt pankrotis ning koondab 6000 töötajat, ütles ettevõtte tegevjuht. Teade tuleb peale mullu toimunud kahte lennukatastroofi.

Firma 20 000 töötajast jäi alles 14 000. Mais ametisse asunud uus tegevjuht Christoph Mueller ütles, et lennufirma on tehniliselt võttes pankrotis. «Langus algas ammu enne 2014. aasta traagilisi sündmusi,» nentis tegevjuht.

Läinud aasta märtsis kadus lennuk 239 inimesega pardal. Lennuk on kadunud tänini. Neli kuud hiljem tulistati nende lennuk Ukraina õhuruumis alla. Lennukis oli 298 inimest.

Katasroofid osutusid liiga raskeks juba niigi raskustes olevale reisifirmale. Malaysia Airlines oli juba mitu aastat kahjumis olnud.

Mueller on varem juhtinud raskustest välja selliseid lennufirmasid nagu Aer Lingus ja Lufthansa. Ta on tuntud töökohtade vähendaja, mis on talle toonud hüüdnimeks Terminaator.

Mueller plaanib Malaysia Airlinesi brändi muuta ning tulla uuega välja 1. septembrist. Firma 20 000 töötajast 14 000-le pakuti uut töökohta ning kõik võtsid pakutu ka vastu. Tegevjuhi sõnul oli see ootamatu, sest ta arvas, et töötajad on saanud pakkumisi teistest firmadest. 

Tõenäoliselt tähendab see restruktureerimine ka suuremat keskendumist regionaalsetele liinidele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles