Kuressaare juhtmeköidiste tehas koondab töötajaid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaal asuva peakorteriga Ionix Systems toodab muu hulgas ka juhtmeköidiseid lennukitööstusele.
Inglismaal asuva peakorteriga Ionix Systems toodab muu hulgas ka juhtmeköidiseid lennukitööstusele. Foto: www.ionix-systems.com

Kuressaares auto- ja lennukitööstusele isoleeritud juhtmeid tootev Ionix Systems on seoses eksportturgude vähenemisega sunnitud juulis koondama kuni 33 töötajat, kirjutab Meie Maa.

Ionix Systems OÜ tegevjuhi Margus Tangu sõnul on töötajate koormus vähenenud juba mõnda aega, mistõttu oli ettevõte sunnitud raske otsuse vastu võtma.

«Oleme teinud kõik selleks, et tööd juurde leida, kuid paraku pidime oma suurimas kliendis pettuma,» lausus Tang. Sajaprotsendiliselt ekspordile keskendunud ettevõtte juhi sõnul lubas Inglise klient järgmisest aastast Ionixile poole suuremat töömahtu kui tegelikkuses võimalik ning on tänaseks ettevõttega sõlmitud esialgsest kokkuleppest taandunud.

Tangu sõnul on 33 koondatavate maksimumarv; kui palju 195 inimesele tööd andev tehas peab koondama, selgub järgnevate kuude jooksul.

Loe pikemalt Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles