Ryanair võib maksta 10 eurot reisija pealt

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Varsti Tallinnast lende alustav Ryanair võis Tallinna Lennujaamaga saavutada kokkuleppe, mille kohaselt makstakse kõiksuguste teenuste eest 10 eurot ehk 156 krooni väljuva reisija eest.

Taolise summa pakkus Iiri lennufirma ise kevadel välja. Nimelt saatis firma juhtkond siis kirja majandusministeeriumisse, kus olid täpsed kalkulatsioonid, kui suured peaksid nende arvates olema lennujaamatasud erinevate reisijate arvude juures.

Kui firma lennutab aastas 250 000-350 000 reisijat, oli tasuks pakutud 10 eurot. 350 000-450 000 8,50 eurot. Mida rohkem reisijaid, seda vähem tuleks maksta.

Kui lennufirma viib läbi lennujaama üle 950 000 reisija aastas, peaks Ryanairi hinnangul firma üldse tasuta teenuseid saama. Täpsustuseks peab ütlema, et tegemist on pelgalt spekulatsiooniga, kuna ei lennujaam ega Ryanair ise oma kokkuleppeid avalikuks tee.

Ühtlasi lubasid iirlased kirjas lennutada läbi Tallinna 1,5 miljonit reisijat aastas, mis on 1,3 miljonit vähem, kui eile esimesel tegevusaastal lubati. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles