Linnamäe sai Eesti Meedia osaluse suurendamiseks konkurentsiameti loa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Linnamäe.
Margus Linnamäe. Foto: Margus Ansu

Eesti konkurentsiamet kinnitas reedese otsusega heaks tehingu, mille järgi omandab Margus Linnamäe firma UP Invest täiendavad 20 protsenti ASi Eesti Meedia aktsiatest, saades nii meediakontsernis enamusosaluse.

Tehingu järel omab UP Invest 70 protsenti Eesti Meediast. ASi Eesti Meedia nõukogu esimehele Mart Kadastikule kuulub pärast tehingut 9 protsenti aktsiatest, vahendab BNS.

Eesti Meedia juhatuse liikmetele Toomas Issakule ja Meelis Luhtile ning Kroonpressi juhile Andres Kullile kuulub pärast tehingut võrdsetes osades kokku 21 protsenti Eesti Meedia aktsiatest.

Tehing nõuab kolme Balti riigi konkurentsiametite heakskiitu. Senini on selle andnud Eesti ja Läti konkurentsiametid.

Märtsis selgus, et Eesti Meedia kauaaegne tegevjuht ja osanik Kadastik lahkub kontserni argijuhtimisest ja siirdub nõukogu esimeheks. Ühtlasi sai siis selgeks, et uut tegevjuhti ei otsita ning juhatus jätkab kaheliikmelisena. Sinna kuuluvad Toomas Issak ning Meelis Luht.

UP Investi juhatuse esimees Kristjan Vilosius kinnitas aprillis, et Eesti Meedia juhatus jätkab pärast tehingut samas koosseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles