Kes on tehnoloogiamaailma kõige mõjuvõimsamad juhid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti tegevjuht Satya Nadella.
Microsofti tegevjuht Satya Nadella. Foto: SCANPIX

Uuringufirma Juniper Research reastas kümme kõige mõjukamat tehnoloogia ja internetifirmade juhti. Edetabelit vahendab Entrepreneur.com.

1. Satya Nadella - Microsofti tegevjuht

Nadella on muutmas maailma suurima tarkvarafirma ärimudelit. Kui varem oli kogu äri üles ehitatud operatsioonisüsteemi ümber, siis Windows 10 puhul hakatakse keskenduma kõikides seadmetes ühtse platvormi teenuste arendamisele ja pakkumisele.

2. Jony Ive - Apple´i disainijuht

Lisaks muudele loendamatutele Apple´i toodetele on Ive ka nutikellatööstusele uue hoo sisse lükanud Apple Watchi edu taga.

3. Min-Liang Tian - Razeri asutaja, tegev- ja loovjuht

Tiani näol ei ole tegu mitte ainult mänguritele mõeldud lisaseadmete tootja Razeri juhiga, vaid ta on andnud suure panuse ka virtuaalse reaalsuse platvormide ja standardite arendamisse.

4. Travis Kalanick - Uberi tegevjuht ja asutaja

50 miljardile dollarile hinnatav Uber on üle maailma muutmas traditsioonilist taksoäri.

5. Reed Hastings - Netflixi asutaja ja tegevjuht

Netflix on 60 miljoni kliendiga maailma suurim striimimisteenus

6. Jack Ma - Hiina e-äri hiiglase Alibaba asutaja

Lisaks maailma ühe edukama e-äri üles ehitamisele plaanib Ma Alibabaga lähitulevikus välja tulla ka uue mobiilse operatsioonisüsteemiga.

7. Paul Eremenko - Google´i peainsener

Eremenko toob Google´i Ara nime kandva projekti ehk kasutaja poolt kokku pandava nutitelefoni kontseptsiooni lähiajal turule.

8. Jeff Bezos - Amazoni tegevjuht ja asutaja

Bezos arendab Amazoni mitmes innovaatilises suunas, üheks näiteks droonide kasutamine kullerteenuste pakkumisel.

9. Elon Musk - Tesla Motorsi kaasasutaja ja tegevjuht

Tesla pole mitte ainult maailma edukaim elektriautotootja, vaid arendab ka uudset akutehnoloogiat, mis peaks aitama näiteks päikesepaneelide kasutajatel paremini ülejäävat energiat ladustada.

10. Lei Jun - Hiina telefonitootja Xiaomi kaasasutaja ja tegevjuht

Jun on mõne aastaga suutnud üles ehitada suuruselt kolmanda nutitelefonide tootja Xiaomi, mis hiljuti on laiendanud oma tegevusala ka teistele tehnikatoodetele nagu telerid ja tahvelarvutid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles