Uus Android võimaldab talletada piiramatult videoid ja fotosid

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Android M operatsioonisüsteem sisaldab uut teenust nimega Android Pay
Android M operatsioonisüsteem sisaldab uut teenust nimega Android Pay Foto: Jeff Chiu/AP

Google tutvustas eile uut mobiiltelefonide operatsioonisüsteemi Android M, mis teiste uuenduste seas võimaldab kasutajatel talletada tasuta piiramatus mahus videoid ja fotosid.

Teenus nimega Google Photos tehakse kättesaadavaks nii Androidi kui iOSi telefonidele ja veebilehel http://photos.google.com. Tarkvara sorteerib kasutajate fotod ja videod automaatselt rühmadesse näiteks asukoha, tegevuste ja isegi loomaliikide kaupa, soovitab slaidi-show’de jaoks taustamuusikat ja loob lingi, millega seda kõike teistega jagada.

Tasuta salvestamise piiranguks on fotode puhul 16-megapiksline kvaliteet ja videotel kuni 1080p HD-resolutsioon.

Teiste suuremate uuenduste seas saavad Androidi kasutajad tulevikus lihtsamalt alla laadida teiste tootjate rakendusi ning kontrollida nendele antud õigusi.

Tulevikus küsitakse kasutajatelt nimelt ligipääsuõigusi näiteks asukoha, kontaktide ja kaamera kasutamiseks mitte installeerimise vaid esimese kasutuskorra ajal. Lisaks saavad kasutajad siseneda hiljem rakenduste seadetesse ja seal tühistada sobimatuna tunduvaid õigusi.

Android M sisaldab ka uut teenuste ja toodete eest maksmise süsteemi, mis võimaldab kasutada sõrmejälje põhist tuvastamist ostudeks veebilehtedel ja ka tavapoodides, kus on kasutusele mobiiltelefoniga maksmise teenus Android Pay. Google’i teatel on valmisolekust sellise teenuse kasutuselevõtuks teatanud juba ligi 700 000 poodi.

Google lubab Android M-i kasutajatele ka kuni kaks korda pikemat aku vastupidavusaega uue teenuse nimega Doze abil, mis seiskab telefoni mittekasutamisel paljud rakendused, jättes siiski tööle alarmid ja teatised.

Uuenduse saab ka Google Maps, mille juhendamise funktsioonid töötavad kaardi eelneva allalaadimise korral ka ilma võrguühenduseta.

«Kodu»-klahv all hoides pakub Android M kasutajatele kõikvõimalikke soovitusi ja abi – näiteks viiteid lähedal asuvate söögikohtade kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles