IMF: «Grexit» on võimalik

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi juht Christine Lagarde (vasakul) naeratab fotograafidele hetk enne G7 rahandusministrite ja keskpanga juhtide koosoleku algust Dresdeni lossis Saksamaal.
IMFi juht Christine Lagarde (vasakul) naeratab fotograafidele hetk enne G7 rahandusministrite ja keskpanga juhtide koosoleku algust Dresdeni lossis Saksamaal. Foto: ROBERT MICHAEL / AFP

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde tunnistas, et Kreeka võib euroalast lahkuda.

Samas kinnitas Lagarde, et nimetatud sündmus ei tähendaks ühisraha lõppu, kirjutab Financial Times.

«See on võimalus,» ütles Lagarde Saksa ajalehele Frankfurter Allgemeine ja lisas, et «jalutuskäiku» väljumisest ei kujune.

Samas pakkus IMF Kreekale võimalust sooritada juunikuised laenumaksed kuu lõpus korraga ja mitte nelja osamaksena alates 5. kuupäevast – kolm nädalat tehnilist «armuaega».

Mis puudutab Kreeka ametnike mainitud peatset kokkulepet kreeditoridega, on see Lagarde’i sõnutsi «väga ebatõenäoline eelseisvate väheste päevade jooksul».

Ühe Dresdenis G7 rahandusministrite kohtumisel viibiva ametniku hinnangul on «kaugel, kaugel reaalsusest» idee, «et diil on käeulatuses ja võib sündida pühapäevaks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles