Teheran kutsus Vene ettevõtteid Iraani turule, enne kui on hilja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani ning USA rahatähed
Iraani ning USA rahatähed Foto: SCANPIX

Vene ettevõtted peaksid olema aktiivsemad Iraani turule sisenemisel või nende Aasia ning lääne konkurendid hõivavad kõik tulusad positsioonid ise, teatas Iraani suursaadik Moskvas Mehdi Sanaei neljapäeval.

«Iraanis on kujunemas uus atmosfäär. Lääne ja ida ettevõtted on juba hakanud tulusaid positsioone välja sõeluma. See atmosfäär on sisendanud Vene ettevõtetesse entusiasmi ning ka meie oleme märganud nende aktiivsuse kasvu. Kuid nad on ikka äraootaval seisukohal, mida me ei mõista,» sõnas Sanaei.

Vene firmad ei taju praegusel ajahetkel Iraanis äritegevuse alustamise potentsiaali, lisas suursaadik.

Vene tööstus- ning energeetikaettevõtetel on võrreldes oma lääne ja ida konkurentidega Iraanis selge eelis, ütles Sanaei.

Iraani ning lääneriikide vahekord on hakanud paranema seoses edusammudega tuumaleppe sõlmimisel, mille lõpuleviimisel tühistatakse ka eeldatavasti islamivabariigile kehtestatud majandussanktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles