Android Auto - kõik, mida peaksid selle kohta teadma

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Android Auto süsteem tuleb üleeilse General Motorsi juhi tutvustuse põhjal sel suvel ka Chevrolet mudelitele.
Android Auto süsteem tuleb üleeilse General Motorsi juhi tutvustuse põhjal sel suvel ka Chevrolet mudelitele. Foto: Paul Sancya/AP

Google’i uus autode opereerimise süsteem Android Auto on lõpuks valmis saanud, see laseb juhil kontrollida nutitelefonide populaarsemaid äppe auto juhtpaneelilt ja  on nüüd esimesena saadaval 2015. aasta Hyundai Sonata mudelil.

Väljaannete Wall Street Journal ja The Verge katsetajate esimesed kogemused rakenduse kasutamisel kõlavad Time'i vahendusel järgmiselt:

Android Auto asendab täielikult Sinu telefoni

Google lubab sul autot juhtides telefoni täielikult kõrvale panna ja võimaldab teha telefonikõnesid, saada sõidujuhiseid, seada ritta soovitavaid muusikapalasid ja isegi tekste saata. Telefoni ühendamisel Android Autoga on kõik rakendused, sealhulgas Google Maps, täielikult juhitavad.

Rääkides saad palju korda saata

Turvalisuse huvides julgustab Android Auto inimesi jagama korraldusi toksimise asemel häälkäsklustega. Lihtsalt rääkides on võimalik näiteks saada sõidujuhiseid ja teha telefonikõnesid. Rakendus ise on samuti üsna jutukas - ta loeb ette näiteks nii saabunud sõnumid kui juhi dikteeritud tekstid enne nende ärasaatmist.

Muusika on puudutuse kaugusel

Muusika kuulamine on teatavasti autoga sõites üks enimlevinud tegevusi ja see on ka üks Android Auto võtmefunktsioonidest.

Hetkel on toetatud selliseid teenused nagu Google Play Music, Spotify ja iHeartRadio (Pandora ei ole veel toetatud). Kasutajad saavad häälkäskluste abil leida näiteks muusikapalasid ja artiste. Kasutajate hinnangul töötab see teenus mõnevõrra paremini Google Play Musicuga kui teiste muusikateenustega. Nimekirjades lehitsemisele on pandud ka piirang, et vältida liiga pikka tähelepanu hajumist autojuhtimiselt - seega on pikkades nimekirjades tuhnimine mõnevõrra keeruline.

Sinu auto on nüüd isiklik assistent

Android Auto võimaldab Google’i digitaalsel assistendil Google Now pakkuda juhile sisutundlikke soovitusi kogu päeva vältel. Näiteks pakub rakendus hommikul autosse istunud juhile kohe töölesõidu juhiseid ja tööpäeva lõpus eeldab ta esmavalikuna juhi soovi koju sõita.

Kokkuvõttes kippusid katsetajad arvama, et Android Auto on võrreldes seniste kohmakate navigatsioonisüsteemidega suur samm edasi. Konkureeriva Apple'i süsteem CarPlay peaks samuti lähiajal laienema mitmetele uutele mudelitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles