Eestlane aitas Filipiinidel üles ehitada kalakrõpsude tootmise

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Andakidz

Kolmeks kuuks Filipiinidele kolinud disainiagentuuri Velvet loovjuht Janno Siimar aitas käivitada moodsa kalakrõpsude tootmise, et anda tööd kohaliku kaluriküla kalameestele ja nende naistele.

Siimari põhiline roll oli koos Eesti heategevusliku MTÜ Andakidz juhi Robin Gurneyga välja töötada ja ellu viia plaan, millega Talisay küla kaluriühing TAFIAS saaks endale värske identiteedi, arendaks tuluallikaid ja looks juurde töökohti, teatas Antakidz.

Projekti käigus otsustati Talisay kaluriühingu kaubamärk moderniseerida ja samal ajal tuua turule uus premium klassi kalatoodete sari. Siimar töötas käesoleva aasta veebruaris välja uue tootekontseptsiooni - Tilaapia kala krõpsud. Märtsiks olid krõpsud turule toodud. 

«Uued tooted on juba müügil paljudes erinevates kohalikes kauplustes, puhkekeskustes ja lennujaamades ning müük teistesse Filipiinide piirkondadesse suureneb iga nädalaga, samuti terendavad juba ka ekspordivõimalused teistesse riikidesse,» rõõmustas Siimar.

Andakidz MTÜ juhi Robin Gurney sõnul oli tema suur unistus ehitada TAFIAS kaluriühing nullist üles. «Ma loodan, et tema on võitnud sellest kogemusest vähemalt sama palju, kui seda on teinud Talisay küla inimesed Filipiinidel,» ütles Gurney, kelle kinnitusel polnud Siimar ei esimene ega kindlasti ka viimane eestlasest vabatahtlik selles piirkonnas.

Siimar viis Boholi saarel läbi ka mitmeid presentatsioone ja nelja silma all peetud konsultatsioone alustavatele ettevõtjatele, firmadele ja disainitudengitele.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles