Inbank ostis tehnoloogiafirma Desk Rock

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
InBanki asutaja ja nõukogu esimees Priit Põldoja panga kontoris Niine tänaval.
InBanki asutaja ja nõukogu esimees Priit Põldoja panga kontoris Niine tänaval. Foto: Erik Prozes

Finantstehnoloogia start-up-ettevõttest Cofi välja kasvanud järelmaksuettevõte Inbank sõlmis eile lepingu 100-protsendilise osaluse ostuks tehnoloogiafirmas Desk Rock.

Pärast osaluse omandamist saab Desk Rock Inbanki 100-protsendiliseks tütarettevõtteks. Desk Rocki asutaja Janno Siilbek saab panga aktsionäriks ja asub IT juhi ametikohale, teatas ettevõte.

Janno Siilbeki sõnul on Desk Rocki tuumikoskus finantstehnoloogja ja asutamisest saadik pea pool ettevõtte äritegevusest olnud seotud Inbankiga.

«Desk Rocki tiim töötas välja Inbanki internetipanga lahenduse, samuti on meie tiim tugevalt seotud panga eelkäija, finantsettevõtte Cofi tehnoloogia arendamisega. Tehing annab meile paremad võimalused fokuseerida oma tegevust finantstehnoloogiale ja saada osa meie loodud tehnoloogia rakendumisest,» kirjeldas ta.

Desk Rock on üles ehitanud Cofi järelmaksu infosüsteemi, samuti lõi Siilbeki tiim sidusettevõtte ETK Finants säästukaardi ja krediitkaardi infosüsteemid.

Teine pool Desk Rocki tegevusest on seotud mitmete jaekaubandusettevõtete ja start-up'ide IT-arendusega. Nii töötati välja Tallinna Kaubamaja Partnerkaardi lojaalsusinfosüsteem ja Partner kinkekaardi infosüsteem, tehti koostööd startup-analüütikat pakkuva ettevõttega Funderbeam ja Soome nutisensorite tootjaga Smartifier.

Janno Siilbek asutas Desk Rocki 2011. aastal. Enne seda töötas ta nimekates IT-firmades nagu Icefire ja Skype. Sarnaselt Inbanki asutajate Priit Põldoja ja Jan Andresooga on tema erialane kogemus seotud Hansapangaga, kus ta aastatel 2001-2007 töötas infotehnoloogiavaldkonnaga seotud ametikohtadel.

Inbankil on tänaseks üle 250 partnerkaupmehe. Inbanki ja tema sidusettevõtete teenuseid kasutab Eestis üle 100 000 kliendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles