Apple adub autot kui «ülimat mobiilset seadet»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu turule tulev Chevrolet Malibu on varustatud muu hulgas ka Apple CarPlay äppidega, mis ühendavad auto ja iPhone'i. See on siiski veel kaugel Apple'i enda autost, mida mõned kangesti juba turule ootavad.
Tänavu turule tulev Chevrolet Malibu on varustatud muu hulgas ka Apple CarPlay äppidega, mis ühendavad auto ja iPhone'i. See on siiski veel kaugel Apple'i enda autost, mida mõned kangesti juba turule ootavad. Foto: Paul Sancya / AP

Mis on auto? Apple’i hinnangul ei midagi vähemat, kui ülim mobiilne seade – the ultimate mobile device.

Just selline ja seni selgeim vihje Apple’i autoambitsioonidele kõlas firma asepresidendi Jeff Williamsi huulilt eile õhtul Californias konverentsil nimega Code.

«Auto on ülim mobiilne seade, kas pole?» vahendab Williamsi vihjet Financial Times. «Me uurime kõiki kategooriaid.» Tippjuhi märkus kõlas spontaanse vastusena küsimusele saalist. Konverentsikülastaja tahtis teada, mida kavatseb Apple peale hakata oma üüratu sularahamäega (varsti suisa 200 miljardit dollarit).

Varasemalt on Financial Times ja teisedki lehed kirjutanud sellest, et Apple arendab suure saladuskatte varjus elektriautot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles