Äkki vene turistid siiski tulevad

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuus asuva Meresuu hotelli vanem müügijuht Sergei Jegorovtsev ütles, et broneeringuid on varasemast vähem.
Narva-Jõesuus asuva Meresuu hotelli vanem müügijuht Sergei Jegorovtsev ütles, et broneeringuid on varasemast vähem. Foto: Sander Ilvest

Eesti hotellid on saanud suvehooajaks murettekitavalt vähe broneeringud. Külastajate arvu sama järsk vähenemine kui talvehooajal ähvardab siinset turismiäri raske löögiga, paljusid ettevõtteid isegi katastroofiga.

«Kõigilt peamistelt turgudelt on praegu broneeringuid vähem, ent kui dramaatiliseks see kõrghooajal kujuneb, selgub kuu aja pärast,» ütles Eesti Turismifirmade Liidu president Külli Karing.

«Kui talvel juhtunud 11-protsendiline langus kandub suvesse, võib see hakata teenuse järjepidevusele mõju avaldama, sest suveperioodil tähendab iga protsent palju suuremat arvu inimesi ja suuremat raha.» Paljud hotellid teenivad suurema osa sissetulekust just suviti ning kui kliendid kaovad, ei pruugi nad saadagi oma uksi edaspidi lahti hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles