Majandusministeerium tahab ühendada riigi transpordiettevõttete juhtimise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tallinna Sadam opereeritav Muuga kaubasadam.
AS Tallinna Sadam opereeritav Muuga kaubasadam. Foto: Toomas Huik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) on kaalumas võimalust ühendada riiklike infrastruktuuri-, transpordi- ja transiidiettevõtete juhtimine.

MKMi haldusalas on kaalumisel idee, mis vähendab nõukogude liikmete arvu, ütles majandus- ja infrastruktuuriminister Kristen Michal riigikogu infotunnis küsimustele vastates.

Ministri sõnul analüüsitakse plaani, mille kohaselt liidetakse riiklike infrastruktuuri-, transpordi- ja transiidiettevõtete juhtimine. See peaks Michali sõnul andma kokkuvõttes suurema omanikutunde ja võimaluse leida riigiettevõtetesse paremaid tippspetsialiste.

Samas ta rõhutas, et see on kõik veel analüüsi staadiumis. Michali sõnul on tegemist Erkki Raasukese idee edasiarendamisega.

Raasuke pakkus kaks aastat tagasi majandusministri nõunikuna töötades välja kava, mille eesmärk on anda riigifirmade aktsiad uue loodava riikliku ettevõtte kätte, muutes sellega riigifirmade valitsemist nii, et tekiks selge dividendi- ja investeerimispoliitika ning ühtlasi depolitiseeritaks riigifirmade nõukogud. Võit võiks hinnanguliselt ulatuda 100 miljoni euroni aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles