Põllumajandusäpi loonud Eesti idufirma kaasas investoritelt 1,1 miljonit

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VitalFields'i mobiilirakendus.
VitalFields'i mobiilirakendus. Foto: VitalFields

Farmidele mõeldud mobiiliäpi loonud Eesti idufirma VitalFields kaasas äsjalõppenud emissiooni tulemusel 1,1 miljonit eurot uut kapitali, teiste investorite seas oli Eesti Arengufondi investeerimisharu SmartCap.

VitalFields.com pakub põllumajandusettevõtte juhtimise tarkvara ning ettevõte on praegu esindatud Euroopa kolmel suurimal põllumajandusturul – Saksamaal, Poolas ja Ukrainas. Uut kapitali kasutab ettevõte edasiseks tootearenduseks ning VitalFieldsi turunduse tõhustamiseks eelkõige Saksamaal.

VitalFieldsi uus mobiiliäpp on veebirakenduse täiendus ja see peab kaasa aitama põllumajanduse juhtimisele, olles abiks nii planeerimise, tegevjuhtimise kui aruandluse osas, teatas ettevõte.

Uue äpiga saavad juhid saata tööülesandeid põllutöölistele ning kui need on täidetud, siis kajastuvad nad põlluraamatus ja kõigis aruannetes. Äppi saab kasutada ka põldude ajaloo ülevaatuse, navigeerimise ja põldude ülevaatuse eesmärgil. VitalFieldsi äpp töötab ka internetiühenduseta.

«Käivitasime VitalFieldsi mobiiliäpi põllutöölistele, et teha lõpp paberimajandusele põllumajanduses,» ütles VitalFieldsi juhatuse esimees Martin Rand. Tema sõnul on VitalFields.com lihtne abivahend, mis hoiab kokku iga põllumajandustöötaja väärtuslikku aega.

Endised Skype’i ja Playtechi töötajad asutasid farmihalduse tööriista VitalFields.com 2011. aastal tootearenduse üritusel Garage48 ning ettevõtte meeskond läbis ka Eestis tegutseva rahvusvahelise kiirendi Startup Wise Guys intensiivse programmi. Varajase faasi investorite seas oli ka üks Skype’i asutaja ja TMT Investments.

SmartCapi investeeringute halduri Stanislav Ivanovi sõnul on VitalFieldsil kõik eeldused saada farmerite asendamatuks abiliseks Euroopas ja mujal ning SmartCapi jaoks on oluline siin kaasa lüüa.

VitalFields.com teenuseid kasutavad sajad farmid ning ettevõtte aitab hetkel hallata üle 200 000 hektari põllumaad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles