Telia Sonerat kahtlustatakse Aserbaidžaanis suure pistise andmises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TeliaSonera peamaja Stockholmis.
TeliaSonera peamaja Stockholmis. Foto: SCANPIX

Rootsi televisiooni uuriva ajakirjanduse saates väideti, et Põhjamaade telekom Telia Sonera on Aserbaidžaanis mobiiltelefonifirma Azercell omandamiseks 2008. aastal maksnud Aserbaidžaani presidendi perekonnale pistist 650 miljonit eurot.

Makse tehti Türgis ja Hollandis asuvate valdusfirmade kaudu.

Telia Sonera tegevjuht Johan Dennelind ei osanud saates seda tehingut kommenteerida. Tollal juhtis firmat Lars Nyberg.

2003. aastal isa Heidar Alijevi surma järel presidendiks saanud Iham Alijevi perekonna luksuslik eluviis on üldteada. Näiteks on tema 11-aastane poeg Heidar ostnud Dubais 44 miljoni dollari eest üheksa kinnisvaraobjekti.

Alijevi tütred Leila ja Arzu on väidetavalt olnud seotud Azercelliga.

Aserbaidžaani on kritiseeritud Alijevi diktaatorliku valitsemisstiili poolest. 2010. aasta rahvahääletus võimaldab tal elu lõpuni presidendiks jääda. Tema isa Geidar Alijev, omaaegne Aserbaidžaani kommunistliku partei juht, valiti presidendiks 1993. aastal ja ta valitses 2003. aastani. Riigis on poliitilisi vange kaks korda rohkem kui Valgevenes ja Venemaal kokku.

Pärast Rootsi televisiooni saadet langes Telia Sonera aktsia täna börsil 1,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles