Leedo ettevõte pani Vormsi uue laeva kütusekuluga kümnesse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi reisiparvlaev Ormsö.
Vormsi reisiparvlaev Ormsö. Foto: Irina Mägi

Kuigi kaks kohtuastet otsustas teisiti, näitavad uue Vormsi liini parvlaeva Ormsö katsetused, et Vjatšeslav Leedo firma Väinamere Liinid hindas kütusekulu õigesti, kirjutab Lääne Elu.

Väinamere Liinid pakkusid riigihankes ühe reisi kütusekuluks 119,8 liitrit ning meresõidukatsetel ilmnes, et kõige ökonoomsema käiguga sõites kulub tunnis 119,9 liitrit kütust. Ülesõit kestab 40–45 minutit, nii et kütusekulu võib tulla veel väiksem.

Kihnu Veeteed pakkus ühe reisi kütusekuluks 173 liitrit. 

Ormsö tellija ja omaniku, veeteede ameti peadirektori Rene Arikase sõnul polnud käigukatsetustel saadud kütusekulu üllatus. «Nii nagu laev on projekteeritud, täpselt sellised parameetrid tulid käigukatsetustel välja.»

Arikase sõnul polnud Väinamere Liinide pakkumus alapakkumus: «Neil oli väga kvaliteetselt, kompetentselt, oma kogemusi arvesse võttes ja laeva näitajaid arvestav pakkumus.»

Loe pikemalt Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles