Maanteeamet on Nortalile võidust loobumise eest tänulik

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nortali Tallinna kontor.
Nortali Tallinna kontor. Foto: Nortal

«Kõigepealt soovime Nortalit tänada, et nad oma pakkumised tagasi võtsid,» ütles Maanteeameti infotehnoloogia osakonna juhataja Imbi Kivi-Sild Nortali poolt maanteeameti riigihanke kohta tehtud kriitikat kommenteerides.

Kivi-Sild kirjeldas, et nad on pidevalt otsinud võimalusi, kuidas hangete võitjate selgitamisel ei oleks ainukeseks kriteeriumiks madalam hind. Sama hankemeetodit kasutati ka kaks aastat tagasi ning sellega olid turuosalised tema sõnul väga rahul. «Maanteeameti põhisuund oli ja on ka praegu, et ka väiksemad ettevõtted saaksid osaleda riigihangetel ning seda kõike vastavalt riigihankeseadusele ja läbipaistvatele kriteeriumitele,» ütles Kivi-Sild.

Nortali «sotsiaalset eksperimenti» kommenteerides sõnas Kivi-Sild, et sellisel moel «tõestamine» ei paranda ettevõtjate ja riigi suhteid. «Seda kõike oleks saanud palju mõistlikumalt ning teineteist austavalt teha. Ettevõtted, kes ise viitavad olukorrale, kus madalam hind ei ole parim kriteerium, kuid samas sellisel moel seda tõestavad, ei ole avatud partnersuhetele,» kirjeldas ta.

Otsust, mis riigihankega pärast võitja loobumist edasi tehakse, ei ole maanteeamet veel teinud.

Nortali juhatuse esimees Priit Alamäe kirjutas täna arvamusloos, et Nortali võit 6,2 miljoni eurose pakkumusega maanteeameti tarkvara riigihankel sotsiaalne eksperiment, et juhtida tähelepanu ebakohtadele riigihangete korraldamises. Alamäe sõnul võttis Nortal oma pakkumise tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles