Tuuleenergiafirma emiteeris 50 miljoni eest võlakirju

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja Energiale kuuluv Pakri tuulepark.
Nelja Energiale kuuluv Pakri tuulepark. Foto: Tairo Lutter

Taastuvenergia tootja Nelja Energia AS emiteeris 50 miljoni euro mahus võlakirju.

6-aastase tähtajaga võlakirjadega kogutavat raha kavatsetakse ettevõtte teatel kasutada peamiselt uuteks investeeringuteks Lätis ja Leedus.

«Võlakirjaemissioon on osa meie pikemaajalisest strateegiast kaasata finantsturgudelt raha jätkuva kasvu finantseerimiseks,» ütles Nelja Energia finantsjuht Kalle Kiigske.

Võlakirjad noteeritakse Oslo börsil, neid märkisid kutselised investorid nii Baltimaades, Skandinaavias, Suurbritannias kui ka mujal Euroopas.

Nelja Energia AS on Baltimaade suurim tuuleenergia tootja, ettevõttel on tuuleparke Eestis ja Leedus kogumahus 220 MW. Tänaseks on investeeritud enam kui 400 miljonit eurot. Lisaks on ettevõttel osalused biogaasi jaamades, elektrienergia müügi ja kauplemisega tegelevas ettevõttes ning tuuleparkide hooldusettevõttes. 2014. aastal tootis ettevõte 495 GWh elektrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles