Amazon maksis Saksamaal mullu vaid 12 miljonit eurot ettevõtte tulumaksu

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon.comi postisaadetised.
Amazon.comi postisaadetised. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS

Internetikaubamaja Amazon Saksamaa üksus maksis mullu ettevõtte tulumaksu vaid 11,9 miljonit eurot, samas kui ettevõtte käive riigis oli 11,9 miljardit eurot, kirjutab Reuters.

Saksamaa on peale USAd Amazoni suurimaks turuks, kuid alles hiljuti raporteeriti kõik riigis teenitud tulu ja kasum läbi madalalt maksustatud Luxembourgi ettevõtete. Amazoni põhiline tegevusüksus Amazon.de GmbH tegeleb ettevõtte Saksamaa veebilehe haldamisega, kuid seda rahastatakse läbi Amazonile kuuluvate Luxembourgi ettevõtete maksete.

Amazon.de eelmise aasta deklaratsiooni järgi teenis ettevõte Saksamaal mullu vaid 32 miljonit eurot kasumit ning kokku maksis ettevõtte tulumaksu vaid 11,9 miljonit eurot.

«Ettevõtte tulumaks põhineb kasumil, mitte käibel. E-kaubandus on madalate marginaalidega ning kõrge konkurentsiga äri ning Amazon teeb üle maailma suuri investeeringuid, mis tähendab, et meie kasumid on madalad,» kommenteeris Amazon.de kõneisik Reutersile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles