Milline on kõige rumalam tööintervjuu küsimus?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus.
Töövestlus. Foto: Panther Media/Scanpix

Personaliekspert Stephen G.Largy kirjutab portaalis Linkedin Pulse, milline on kõige rumalam tööintervjuudel esitatav küsimus ning kuidas sellele vastata tuleks.

«Millised on sinu nõrkused?» on Largy hinnangul kõige rumalam küsimus, mida pea igal tööintervjuul esitatakse.

Tema sõnul on selle küsimuse esitamiseks ainult kaks põhjust:
esiteks, seda on alati intervjuudel küsitud ning teiseks, intervjueerijad tunnevad, et peaksid sulle mingisuguse küsimuse esitama, mille käigus sa ise räägiks oma nõrkadest kohtadest.

Ükski hea kandidaat ei hakka aga kunagi sellele küsimusele vastamisel oma tõelisi nõrkusi, mis võivad antud töökohal saatuslikuks saada, välja tooma.

Erinevad koolitajad on pakkunud erinevaid võimalusi, kuidas selle küsimusega toime tulla: räägi jutt, kus sinu «nõrkus» muutub «eeliseks», tunnista üles oma väikesed läbikukkumised ja selgita, kuidas sa neist õppinud oled, vali mõni mitteoluline nõrkus, väida, et sul polegi nõrkusi või jäta sellele küsimusele üldse vastamata.

Largy soovitab pigem aga pigem viisakat, üldistavat vastust.

«See on hea küsimus. Ma olen inimene ning mul on nõrkused nagu kõigil teistelgi. Samas, selle töökohaga seoses ei usu ma, et mul oleks ühtegi nõrkust, mis ei laseks mul edukalt teie poolt pakutavat positsiooni täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles