Ööbinud turist jätab Eestisse keskmiselt ligi miinimumpalga

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna vanalinnas.
Turistid Tallinna vanalinnas. Foto: Peeter Langovits

Eestis ööbinud välisturist kulutas reisi jooksul keskmiselt 328 eurot ja ööpäevas 137 eurot, selgus EASi turismiarenduskeskuse tellitud ja statistikaameti teostatud väliskülastajate uuringust.

EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso ütles, et reisi jooksul kulutavad keskmisest rohkem USA ja Norra turistid (vastavalt 640 ja 534 eurot), keskmisest vähem aga Läti ja Leedu turistid (140 eurot). «USA ja Norra turisti suuremaid kulutusi mõjutab kindlasti pikem siin viibitud aeg võrreldes lähiriikidest saabunud külalistega,» ütles ta. «Läti ja Leedu turistid on sageli nii-öelda ühepäevareisijad, kes tulevad Eestisse üheks ööks.»

Uuringust selgus, et Eestis ööbija kulutab kõige enam ostudele (33 protsenti), majutusele (27 protsenti) ning toitlustusele (22 protsenti), teatas EAS.

Turistidele pakub jätkuvalt enim huvi Tallinn, kus käis reisi jooksul 83 protsenti Eestis ööbinud välisturistidest. Pärnut külastas 21 protsenti, Tartut 12 protsenti, Narvat 9 protsenti, Saaremaad ja Haapsalu 5 protsenti ja Rakvere 4 protsenti turistidest.

Uuringust järeldus, et Vene turistid käivad Tallinnas märkimisväärselt vähem kui ülejäänud välisturistid, eelistades Ida-Virumaa erinevaid sihtkohti.

Mutso sõnul hindavad turistid Eestit reisi sihtkohana kõrgelt. «Meie inimeste sõbralikku suhtumist ja head teenindust kiidetakse, samuti hinnatakse hästi meie turvalist keskkonda ning info kättesaadavust enne Eestisse saabumist ja siin olles. See näitab selgelt, et oleme turistisõbralik riik ja õigel teel,» ütles ta.

Väliskülastajate uuringus koguti infot väliskülastajate kulutuste, reisieesmärkide, reisitegevuste, külastatud kohtade ja rahulolu kohta. Uuringus osales 9100 inimest, kellest kaks kolmandikku ööbis Eestis ja üks kolmandik tuli üheks päevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles