ERR.ee: ühekordseid ikaldustoetusi põllumeestele ei maksta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulikombain..
Kartulikombain.. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles «Aktuaalsele kaamerale», et ei sellel ega ka järgmisel aastal ühekordseid poliitilisi ikaldustoetusi, nagu varem on tehtud, põllumeestele ei maksta.

Seeder põhjendas seda asjaoluga, et on muutunud Euroopa Liidu riigiabi reeglid, mis ei võimalda enam senisel kujul neid toetusi maksta. Teiseks, Eesti riigi üldine eelarve olukord on selline, et praegu vaba raha leida, täiendavalt umbes 300-400 miljonit krooni, ei ole võimalik, teatasid ERR Uudised.

«Selles valguses on parim, mida valitsus ja avalik võim teha saavad, maksta ikkagi maksimaalselt kokkulepitud ühise põllumajanduspoliitika toetused ja nende kaasfinantseerimine välja nii, nagu see on Euroopa Liiduga kokku lepitud,» ütles minister.

Vastates küsimusele saagi kindlustamise kohta, märkis Seeder, et sellekohased läbirääkimised on juba pikka aega käinud. «Tänaseks, peab küll tunnistama, ei ole Eestis kindlustusfirmasid, kes oleksid saagi kindlustamisest huvitatud,» märkis minister.

Seeder soovitas põllumeestel pidada läbirääkimisi pankadega, kust on võetud laenu või sõlmitud liisinglepinguid ning püüda saavutada võimalikult soodsat kokkulepet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles