Uberi konkurent pakub Hiinas miljardi jüaani väärtuses tasuta sõite

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi nutirakendus
Uberi nutirakendus Foto: AP / Scanpix

Hiina kahe suurima taksorakenduse operaatori ühinemisel loodud ettevõte Didi Kuaidi pakub oma klientidele uue kampaania käigus miljardi jüaani (161 miljoni USA dollari) eest tasuta sõite, kirjutab Bloomberg.

Alates 25. maist saavad 12 Hiina suurlinna elanikud sõita Didi Kuaidi autojuhtidega kuu aja jooksul igal esmaspäeval tasuta. Ühisettevõtte taga on Hiina e-äri hiiglased Alibaba ja Tencent, kellel on kohalikul taksoturul suured plaanid.

«Kolme aasta pärast peaks igaüks saama endale takso kutsuda või meie autojuhtide teenuseid kasutada vaid kolme minutiga. Plaanime teenindada vähemalt 30 miljonit klienti päevas,» ütles Didi Kuaidi tegevjuht Cheng Wei pressiavalduses.

Hiina taksorakenduste turul lähevad Uberi kloonide Didi ja Kuaidi arvele kokku 78 protsenti reserveeringutest, Uber on 11 protsendiga alles kolmas.

Uber ei ole Hiina konkurentide kampaaniat kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles