Venemaa hakkas kriminaalse raha paradiisiks

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreml. Moskva, Venemaa.
Kreml. Moskva, Venemaa. Foto: SCANPIX

Riigiduuma võttis sellel nädalal vastu seaduse, millega andestab oma ettevõtjatele kõik kuni tänavu 1. jaanuarini toime pandud maksu-, valuuta- ja tollipettused, kirjutas Kommersant.

Maksuamnestiat soovivad füüsilised isikud peavad tänavu aasta jooksul esitama maksuametile erilise deklaratsiooni, kus näitavad ära kogu oma maise vara, sealhulgas osalused välismaal asuvates ettevõtetes ja arved välismaa pankades. Avaldada võib ka nn tankistide arvele kantud vara. Vastavalt seadusele ei võeta niimoodi riigile avaldatud varade pealt mingisugust maksu ning deklareerijatele tagatakse maksusaladuse jälgimine, immuniteet kriminaal- või administratiivmenetluse suhtes.

Deklaratsioonid tuleb esitada tänavu ajavahemikus 1. juulist kuni 31. detsembrini

Selleks, et ennast saaksid kindlalt tunda ka ettevõtete tegevjuhid, kes omanike rahapesule kaasa aitasid, laienes amnestia ka nendele.

Samas ei laiene amnestia automaatselt maksukuritegudele, mille suhtes on uurimine juba algatatud. Kuid uurimisorgan võib omal initsiatiivil menetlemise lõpetada, kui uurimisalune oma varad võimudele avalikuks muudab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles