General Motors viib Opelite tootmise Venemaalt Valgevenesse

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opel Insignia on General Motorsi üks lipulaevu, millest Venemaa nn autoharrastajad peavad edaspidi loobuma.
Opel Insignia on General Motorsi üks lipulaevu, millest Venemaa nn autoharrastajad peavad edaspidi loobuma. Foto: Urmas Luik

Venemaal Opelite ja Chevrolet´de müügi ja tootmisega lõpetav General Motors alustas sellel nädalal Opel Mokka tootmist Valgevene tehases Unison, teatas Rosbalt.

Osapooled ei avaldanud oodatavat tootmismahtu, kuid General Motorsi esindaja väitel müüakse neid populaarseid sõidukeid kuni 2015. aasta lõpuni Venemaal. Samal ajal tegeleb suurfirma Peterburis asuva tehase konserveerimisega.

Valgevenes toodetavad Genetral Motorsi sõidukeid saab tänu tolliliidu reeglitele Venemaale eksportida tollimaksu vabalt. Samuti saavad ameeriklased importida tollimaksuvabalt autode koostis- ja varuosi, mis võimaldab kohale tuua kokku monteerimata nn autokomplekte.

Unisoni tehases pannakse praegu kokku väikeste partiidena Peugeot´ ja Citroeni sõiduautosid, samuti Hiina autotootja Zotye sõidukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles