Viis nippi, mis aitavad läbikukkumisega leppida ja edasi liikuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas läbikukkumine enda kasuks tööle panna?
Kuidas läbikukkumine enda kasuks tööle panna? Foto: SCANPIX

Idufirmade mentor Jason Salitzman jagab portaalis Entrepreneur.com viite nippi, mille abil on võimalik end ka peale kõige katastroofilisemat läbikukkumist edasi tegutsema motiveerida.

Aktsepteeri olukorda

Tee endale kohe selgeks, et mõned asjad on sinu kontrolli alt väljas. See on maraton, mitte sprint. Mida kiiremini sa suudad pahameelest ja pettumusest lahti saada, seda kiiremini saad sa läbikukkumist kasutada kui õppetundi, mille najal edasi liikuda.

Sa ei ole üksi

Ümbritse endast sarnase mõttelaadiga, positiivsete inimestega. Iduettevõtjad hoiavad kokku nii kehvadel, kui ka headel aegadel, kuna kõik on tuttavad edu nimel tehtud ohverdustega ning suurte riskide võtmisega.

Võta aeg maha

Kas olukord, kus ükskõik-kui-palju-sa-ka-ei-usuks-sellesse,-mida-sa-teed,-ei-hakka-su-idee-ikkagi-miskipärast-tööle, on sulle tuttav?. Astu samm tagasi. Hinga sügavalt sisse. Ole veidi aega oma projektist eemal. Saa kokku oma lähedaste ja sõpradega. Tegu on ainult mööduva faasiga sinu elus. Sa tuled sellest olukorrast auga välja, kuid enne eduka lahenduse leidmist tuleks sul korraks pea selgeks saada ja akusid laadida.

Valmistu lahinguks

Sa pead emotsioonid kõrvale jätma. Tegu on äriga, see on verine, see on sõda. Sa pead uuesti sadulasse hüppama ja tegema kõike uuesti. Isegi kui sa töötasid vale projekti kallal, mis siis? Sa oled ikkagi kirglik ja motiveeritud ning neid omadusi õige projekti puhul rakendades on edu garanteeritud.

Ole realistlik

Ütlusel «üleöö edukaks saamine võtab aega kümme aastat», on oma tõetera sees. Edukate äride ehitamiseks kulub aastaid ning selle käigus tehakse paratamatult suuremaid ja väiksemaid vigu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles