Kapo pidas kinni altkäemaksu võtmises kahtlustatava Narva Elektrijaamade töötaja

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Elektrijaamad.
Narva Elektrijaamad. Foto: Peeter Langovits

Kaitsepolitsei ametnikud pidasid teisipäeval kinni Eesti Energia Narva Elektrijaamad ASi (EENE) katla- ja turbiinseadmete teenistuse juhataja, kellele esitati kahtlustus korduvas altkäemaksu võtmises. Viru maakohus võttis mehe täna prokuröri taotlusel kohtueelse menetluse ajaks vahi alla.

Kahtlustuse kohaselt võttis 60-aastane Juri Roop oma ametipositsiooni ära kasutades korduvalt altkäemaksu selle eest, et aitas altkäemaksu lubanud ja andnud isikuga seotud ettevõttel võita EENE poolt välja kuulutatud hankeid. Lisaks Jurile on käesolevas asjas veel neli kahtlustatavat, teatas prokuratuuri pressiesindaja.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ütles, et ettevõtte sisekontroll on teinud uurijatega igakülgset koostööd võimaliku rikkumise avastamisel. «Ettevõte jätkab koostööd kriminaalmenetlust juhtiva Viru ringkonnaprokuratuuri ja uurimist läbi viiva Kaitsepolitseiametiga juhtunu detailide väljaselgitamisel,» kinnitas ta.

Sutter lisas, et mõistagi valitseb ettevõttes korruptsiooni osas nulltolerants ning on kahetsusväärne, et Eesti Energia töötaja tegevus on andnud aluse esitada talle kahtlustus altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse saanud Narva Elektrijaamade töötajaga on töösuhe lõpetatud. 

Kriminaalasja detailsemaid menetlusandmeid ei ole käesoleval hetkel uurimise huvides võimalik avalikustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles