Superrikkad nõuavad supergaraaže

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis mõtet on Bentley omamisel, kui seda keegi ei näe, arvab üha suurem hulk uusrikkaid.
Mis mõtet on Bentley omamisel, kui seda keegi ei näe, arvab üha suurem hulk uusrikkaid. Foto: JACKY NAEGELEN / REUTERS

Möödas on päevad mil rahakas rahvas oma koju garaaži tellides murelikult uuris, kas golfikeppide tarvis ikka on spetsiaalne panipaik.

Täna peavad arendajad ja agendid Londonis, Pariisis, New Yorgis, Los Angeleses ja Singapuris nägema kurja vaeva, et võluda superrikastele välja garaaže, mis sisuliselt kujutavad endast näitusevitriine, kirjutab Financial Times. Ei saa ju olla nii, et superauto seisab garaažis, kus keegi seda ei näe.

Need autod on ju ikkagi «kunstiteosed, mida koheldakse osana arhitektuurist ja [mis] peavad võimendama eluasemest tulenevat esteetilist elamust,» selgitab Los Angelese kinnisvaramaakler Billy Rose büroost The Agency.

Briti agentide hinnangul on eliidi autopargid hakanud kasvama ning näiteks Surrey’s omatakse vähemalt kolme. Tüüpiline valik on sportauto – tõenäoliselt Ferrari, Porsche või Aston Martin, siis kindlasti Bentley ning kolmandaks Range Rover.

Los Angelese kontekstis oleks see kasinus.

«Meil siin on ikka rohkem nagu kellakollektsioon: sportautosid on terve hulk ja maastureidki mitu. Eks sa siis sõidad sellega, mis parasjagu meeleoluga haakub,» rõhutas Rose.

On ka inimesi, kes kallite autodega sõita ei raatsi... või ei julge – mine seda liiklust tea. Nad tellivad pigem näitusesaali, kus autod aeglaselt alusel pöörlevad. Ligidal on ka võimalus semudega kokteili rüübata ja seda ilu imetleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles