Brittide sularahaarmastus on otsa saamas

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise nael
Inglise nael Foto: SCANPIX

Briti makseteenuste pakkujaid koondava organisatsiooni Payment Council andmetel langes tarbijate, ettevõtete ja finantsorganisatsioonide tehtud sularahamaksete osakaal kogu maksetest mullu 48 protsendile, vahendab Engadget.

See tähendab, et 52 protsenti maksetest tehti ilma sularahata, seejuures 24 protsenti kogu maksete arvust moodustasid deebetkaardimaksed.

Tarbijad siiski sularaha veel hüljanud ei ole - paberraha ja münte kasutati eelmisel aastal 52 protsendi tehingute puhul ning teenustasuta sularahaautomaatide arv suurenes mullu riigis 5 protsenti 50 506 masinani.

Payment Councili hinnangul peaks siiski ka tarbijate sularahamaksete osakaal käesoleval aastal alla 50 protsendi langema. Oma osa annab selleks ilmselt puutevabasid makseid lubavate pangakaartide makselimiitide suurendamine praeguselt 20 naelalt 30 naelale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles