Osaühingut saab järgmisest aastast rajada ilma osakapitalita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seenemüüja
Seenemüüja Foto: SCANPIX

Riigikogu kiitis täna heaks seadusemuudatuse, millega muutub osaühingute loomine järgmisest aastast lihtsamaks ning kaob vajadus näidata ettevõtte pangaaarvel vähemalt 40 000 krooni.

Järgmisest aastast on võimalik luua osaühing nii, et osakapitali moodustavad nõuded osanike vastu, mitte reaalne raha pangaarvel. Osanikud vastutavad summa ulatuses, mis nad osamaksetes lubanud on ja raha nõutakse välja alles ettevõtte makseraskuste korral. Seni oli osaühingu loomiseks vaja pangaarvel ette näidata vähemalt 40 000 krooni.

«Näiteks kui ettevõtlik inimene soovib hakata äriühingu kaudu pakkuma mõnd nõustamisteenust, siis ei ole ju selleks tegelikult vaja muud kui head teadmistepagasit ja pealehakkamist,» selgitas justiitsministeeriumi eraõiguse talituse juhataja Indrek Niklus.

Uus seadus võimaldab osaühinguild lihtsamalt luua alates jäegmise aasta jaanuarist. «Ettevõtluse soodustamiseks on kõige tähtsam luua võimalus asutada äriühing lihtsalt ja kiirelt ning ilma asjatute raha- ja ajakulutusteta,» lisas Niklus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles