Lenovo müüs rekordiliselt arvuteid ja nutitelefone

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenovo logo
Lenovo logo Foto: SCANPIX

Hiina tehnoloogiaettevõte Lenovo teatas, et müüs eelmises kvartalis 13,3 miljonit personaalarvutit ning 18,7 miljonit nutitelefoni, vahendab Techradar.

Kui uuringufirma Gartner andmetel langes esimeses kvartalis PC-müük maailmas 5,4 protsenti 71,7 miljoni seadmeni, siis turuliidri Lenovo müük suurenes aastaga 2,7 protsenti 13,3 miljoni arvutini. Iga viies käesoleva aasta esimese kolme kuu jooksul soetatud uus arvuti oli just Lenovo valmistatud. Kalendriaasta esimese kvartaliga lõppenud finantsaasta jooksul müüs ettevõte oma ajaloo rekordilised 60 miljonit personaalarvutit.

Korraliku tulemuse tegi ka nutitelefonide müük. Finantsaasta viimases kvartalis läks kaubaks 18,7 miljonit seadet, millest 7,8 miljonit läks Google´ilt soetatud Motorola arvele. Finantsaasta jooksul müüdi kokku rekordilised 76 miljonit nutitelefoni.

Viimases kvartalis kasvas ettevõtte käive 11,3 miljardi dollarini, kasum kahanes aga 100 miljoni dollarini. Finantsaasta kogukäibeks oli 46,3 miljardit dollarit, mis märgib 20protsendist aastast kasvu, samas kasum langes samal ajal 5 miljardilt dollarilt 829 miljonile dollarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles