Ilves: kaupmehed peavad hingama klientidega sama õhku

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Polli õunaaias.
President Polli õunaaias. Foto: Elmo Riig / Sakala

Poekettide omanikud, tootjad ja töötlejad peavad oma klientidega hingama sama õhku, mitte järele andma ahvatlustele hindu tõsta, manitses president Toomas Hendrik Ilves kohtumisel toiduainetööstuse liidu juhtidega.


Kohtumine keskendus toiduainete hinnatõusu põhjuste selgitamisele ning kvaliteetse ja tervisliku Eesti toidu propageerimisele ühiskondlikul tasandil, teatas presidendi kantselei.

«Mõistan avalikkuse muret seoses viimase aja hinnatõusuga. Ses osas ootan, et nii tootjad, töötlejad kui ka poekettide omanikud selgitaksid avalikkusele olukorra tagamaid,» ütles Ilves.

«Kindlasti aga taunin olukordi, kui keegi ilma põhjuseta hindu tõstab,» rõhutas ta. «Kutsun tarbijakaitset ja konkurentsiametit pöörama rõhutatult tähelepanu sellele, mis meil hindade vallas toimub. Poekettide omanikud, tootjad ja töötlejad peavad oma klientidega hingama sama õhku, mitte järele andma ahvatlustele – euro tulek ei ole see vari, mille varjus kasumit suurendada.»

Kohtumisel osalesid president Toomas Hendrik Ilves, tema abikaasa Evelin Ilves, Kuldar Leis (AS Premia Tallinna Külmhoone), Anne Mere (AS Rakvere Lihakombinaat), Jüri Kert (Eesti Õlleliit), Ülo Kivine (AS Tere), Ants Promann (AS Leibur ning Vaasan & Vaasan Grupp) ning Sirje Potisepp (Eesti Toiduainetööstuse Liit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles