Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes aprillis 1,3 protsenti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis mõjutas tootjahinnaindeksit keskmisest enam elektroonikatööstus. Pildil Enics Eesti tehas Elvas.
Aprillis mõjutas tootjahinnaindeksit keskmisest enam elektroonikatööstus. Pildil Enics Eesti tehas Elvas. Foto: Jaanus Lensment

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes aprillis mulluse sama kuuga võrreldes 1,3 protsenti, teatas statistikaamet. Märtsiga võrreldes alanes tootjahinnaindeks 0,6 protsenti.

Mulluse aprilliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete, toiduainete ja kütteõlide tootmises, samuti hinnatõus mäetööstuses.

Märtsiga võrreldes mõjutas hinnaindeksit keskmisest enam hindade langus elektroonikaseadmete tootmises, puidutöötlemises ja puittoodete ning toiduainete tootmises, samuti hindade tõus mäetööstuses ja tekstiilitootmises.

Ekspordihinnaindeks langes aprillis 3,4 protsenti võrreldes eelmise aasta aprilliga. Võrreldes märtsiga langes indeks 0,2 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid aprillis keskmisest enam elektroonikatoodete, jookide ja mööbli hinnad, samas tõusid turbatoodete, naftasaaduste ja metallide hinnad.

Impordihinnaindeks langes aprillis mulluse aprilliga võrreldes kaks protsenti, kuid märtsiga võrreldes tõusis 1,2 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid aprillis keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste ja keemiatoodete hinnad, samas langesid puittoodete, põllumajandussaaduste ning metallide hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles