Uuring: noored töötavad ühes firmas alla kahe aasta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuni 30-aastaste eestlaste keskmine tööstaaž ühel ametikohal on 19,3 kuud. Vanem põlvkond püsib aga ühel ametikohal koguni 69,3 kuud, selgus enam kui 16 000 tööotsijat hõlmanud CV Keskuse tööportaali uuringust.

Kuigi noorte soovist liikuda on korduvalt räägitud, siis niivõrd suurt põlvkondade vahelist erinevust oli raske ette ennustada. Näib, et nii tööandjatel, poliitikutel kui ka personalispetsialistidel saab väga keeruline olema ette aimata järgmiste põlvkondade vajadusi Eesti tööturul, teatas portaal.

 «Noored soovivad liikuvamat tööd, taluvad vähem rutiini ning on tööd vahetades märksa riskialtimad. Kui miski ettevõttes ei meeldi, on lahkumine üsna kiire,» kommenteerib uuringut CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt. «Kiirelt väheneva tööjõuga riigis seab taoline trend aga paljud tööandjad küsimuse ette: kuidas noori ettevõttes hoida? Noorem  põlvkond on püsimatu ning neil on soov kiirelt karjääriredelil edasi liikuda ja kõrget töötasu teenida. Kuna piirid on muutunud avatuks ning konkurents talentide pärast kasvamas, on neile ka väga raske ette heita otsust haarata parem ametikoht tööandjalt, kes nende panust kõrgemalt hindab.»

Värskest uuringust selgus, et 18-29-aastased tööotsijad, keda peetakse Y-põlvkonna esindajateks, püsivad ühel ametikohal alla kahe aasta (keskmiselt 19,3 kuud). X-põlvkond ehk 30-51-aastased tööotsijad töötavad ühel ametikohal aga koguni 3,6 korda kauem ehk pea kuus aastat. Veelgi enam selgus uuringust, et mehed on tööandjale lojaalsemad — noormehed püsivad ühel ametikohal koguni 12 protsenti kauem ehk 20,5 kuud.

Võrreldes Leedu noortega on Eesti noorema põlvkonna keskmine tööstaaž aga mõnevõrra pikem – nimelt püsivad Leedu 18-29-aastased töötajad keskmiselt ametikohal 17,1 kuud.

Uuring viidi läbi 16 717 Eesti tööotsija tööstaaži analüüsimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles