Miljardärist investor: Apple´i turuväärtuseks peaks olema 1,4 triljonit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Icahn.
Carl Icahn. Foto: CHIP EAST/REUTERS

Miljardärist aktivistinvestor Carl Icahn kirjutas avalikus kirjas Apple´i juhile Tim Cookile, et ettevõte peaks suurendama oma aktsiate tagasiostukava ulatust, kuna turg ei oska Apple´i aktsia väärtust hinnata, kirjutab Bloomberg.

Apple teatas hiljuti, et suurendab oma aktsiate tagasiostmise kava 70 miljardi dollari võrra. Icahni sõnul ei ole see aga kaugeltki piisav.

Investori hinnangul on ettevõtte aktsia väärt 240 dollarit ehk 86 protsenti rohkem kui eelmise reede sulgemishind. See teeks Apple´i turuväärtuseks 1,4 triljonit dollarit.

«Praegu, kui ettevõtte aktsiaid müüakse 128,77 dollariga, samas kui meie arvates peaks hinnaks olema 240 dollarit, on aeg palju suuremaks tagasiostuks,» kirjutas Icahn esmaspäevases kirjas.

Apple´i aktsia tegi eilse kauplemispäevaga läbi üheprotsendise tõusu, sulgedes 130,19 dollari peal. Ettevõtte turuväärtuseks oli seega 741,9 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles